• attorney-estate.jpg
  • criminal-lawyer.jpg
  • family-lawyer-karaj.jpg
  • financial-lawyer.jpg

وبلاگ دفتر وکیل در کرج

نفقه با وکیل پایه یک در کرج

یکی از مهمترین مواردی که بعد از ازدواج باید در اولویت قرار گیرد، بحث مخارج و نیازهای خانوادگی است که از نظر مسائل حقوقی و شرع عرفی به آن نفقه می گویند. در مورد نفقه نیز در بین کارشناسان نظرات مختلفی وجود دارد که امروز قصد داریم به تمام موارد آن اشاره کنیم و اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم:

 

معنای لغوی نفقه چیست؟ 

نفقه در لغت به معنای مخارج، جرا، پرداخت، خرج و به اصطلاح حقوقی هزينه‌‌ای است که به زن و فرزند تعلق می‌گیرد و از کلمه‌ی انفاق گرفته شده است. 

 

در قانون مدنی نفقه را اینطور تفصيل کرده‌اند:

نفقه شامل تمامی نیازهای متناسب با زندگی زن از جمله مسکن، خوراک، پوشاک، غذا و هزينه‌هاي درمانی میباشد. 

 

 

علمای مختلف معیارهای تعیین نفقه زن را با توجه به شرایط خانوادگی و با در نظر گرفتن مکان و زمان زندگی او سنجیده اند، اما برخی دیگر مخالف این موضوع هستند و با بررسی های انجام شده به این باور رسیده اند که معیار نفقه زوجه با توجه به تعیین مخارج همسر صورت گیرد. اکنون این نظرات می تواند در رسیدگی به دعاوی خانوادگی و حل و فصل اختلافات زوجین بسیار موثر باشد. 

 

شیوه پرداخت نفقه به چه صورت مي‌باشد؟ 

خلقت زن به گونه ای است که با توجه به نقش و جایگاهی که در نظام خانواده دارد، مایحتاج او توسط مرد تامین گردد و به عهده شخص مذکر باشد. 

برخی افراد پرداخت نفقه را فقط بر حسب مایحتاج زندگی زن محاسبه میکنند اما برخی دیگر بر این باورند که هزینه‌های بر حسب تفنن حق طبیعی زن بوده و میتواند آن را از همسرش مطالبه کند. در مجموع تعیین اقلام نفقه با توجه به شرایط زمان، مکان و عرف خانوادگی ملاحظه می گردد نه بر اساس توان مالی مرد. (با توجه به قوانین موجود در کشور نفقه بر حسب نیاز متعارف زوجه محاسبه خواهد شد).

در مواردی خاص اگر زوجه قبل از ازدواج شرایط مالی خوبی نداشته باشد و مردی با او ازدواج کند، مرد حق ندارد تعیین نفقه را برحسب زندگی قبلی همسرش محاسبه نماید. 

 

مزایای نفقه برای زوجه چیست؟ 

از مزایای تعیین نفقه زن میتوان به این مورد اشاره نمود که اگر زوجه نفقه خود را در طول زندگی اتخاذ نکرده باشد میتواند پس از مدت ها زندگی با همسر آن را مطالبه نماید و همچنین اگر زنی شاغل باشد یا نیازی به پرداخت نفقه نداشته باشد همسرش تحت هر شرایطی موظف به پرداخت نفقه میباشد و از نظر علما و دین اسلام پرداخت آن نسبت به دیگر بدهی‌ها برتری دارد. 

 

در چه صورت نفقه به زن تعلق نخواهد گرفت؟ 

  • باید اینطور لحاظ کرد که نفقه در گرو تمکین زوجه صورت می گیرد و اگر زن تمکین نکند مرد می تواند از دادن نفقه امتناع کند و نفقه به زن تعلق نگیرد.
  • اطاعت دو معنای عام و خاص دارد. تسلیم خاص به این معناست که زن طبق عرف، صمیمیت با شوهرش را بپذیرد و در صورت داشتن دلیل موجه می تواند از قبول آن امتناع کند. اما تسلیم به طور کلی به این معناست که زن وظایف خود را در قبال شوهر انجام دهد و در حدود قانون و عرف از او اطاعت کند و ریاست شوهر را در خانواده بپذیرد. البته اگر شوهر از زن توقعات نامشروع و نامتعارف داشته باشد، الزامی به اطاعت از او ندارد. 
  • هنگام نشوز زوجه از شوهر یا زمانی که زوجه از همسرش سرپیچی کند، مثلاً بدون اذن شوهر مسافرت برود یا بدون اذن همسرش از خانه خارج شود، می توان گفت در این شرایط نفقه پرداخت نمی شود
  • به هنگامی که زن باردار نباشد و همسرش فوت کند نفقه به وی تعلق نخواهد گرفت. 
  • در صورتی که عقد موقت بین زوجین صورت گرفته باشد نفقه به زن تعلق نمی‌گیرد. مگر اینکه در عقد موقت شرط و شروطی برقرار باشد.  

 

امروزه با وجود اختلافات خانوادگی که مربوط به بحث نفقه میباشد ما در موسسه حقوقی دیاکو شرایطی را فراهم آورده‌ایم تا بتوانید با وکلای مجرب، مسائل خود را در میان بگذارید و از مشاوره ی تلفنی یا حضوری بهره مند گردید.

 

 

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان -
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

دسترسی سریع

درخواست مشاوره با وکیل در کرج

همکاری و استخدام وکیل در کرج

مقالات حقوقی

 

درخواست مشاوره : 02632400680