حق طلاق در ایران با زوج است و مرد میتواند هر زمان که اراده کند برای جدایی از همسرش درخواست طلاق بدهد. البته برای رسیدگی به پرونده طلاق از طرف مرد تنظیم درخواست طلاق، ثبت درخواست از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی و دریافت گواهی عدم سازش ضروری است.
در تمام این مراحل زوج باید هزینههایی توسط مراجع معتبر اعلام شده برای طلاق بپردازد، و در نهایت نیز هزینه جاری کردن صیغه طلاق در محضر با مرد خواهد بود. در صورتی که زوج از وکیل برای طلاق از طرف مرد کمک گرفته باشد، باید هزینه وکیل را نیز طبق آنچه اعلام شده بپردازد.
در ایران حق طلاق فقط به زوج داده شده و زن تنها در شرایطی میتواند برای طلاق یک طرفه اقدام کند که دچار عسر و حرج شده باشد، یکی از شروط ۱۲ گانه عقدنامه برقرار باشد، یا زوجه حق طلاق داشته باشد، بنابراین بدون ارائه دلیل دادگاه به پرونده طلاق از طرف زن رسیدگی نمیکند.
برای رسیدگی به پرونده طلاق از طرف زن باید زوجه درخواست طلاق را تنظیم کند، شواهد و مدارک مورد تأیید دادگاه برای جدایی را آماده کرده باشد و سپس درخواستش را برای رسیدگی در سامانه الکترونیکی قضایی ثبت کند.
✅روند طلاق در اسرع وقت انجام می شود
✅استرس و اضطراب ناشی از طلاق را کاهش دهید
✅آسیب وارده کمتر به کودکان
✅احترام و عزت را در بین زوجین حفظ کنید
✅احساس آرامش وامنیت بیشتر پس از طلاق
✅کاهش آسیب های اجتماعی طلاق
اولین قدم در طلاق یک طرفه دستیابی به توافق بین زوجین در موضوع طلاق است. در واقع ، زن و شوهر باید هم در موضوع جدایی و هم در مورد عواقب و حقوقی که از آن ناشی می شود ، یعنی مهریه ، نفقه ، غرامت ، حضانت ، مهریه و سایر حقوق اقتصادی توافق کنند.
زوجین باید با مراجعه به سایت تصمیم گیری به آدرس behzisti.net ، در جلسات مشاوره سلامتی ثبت نام کنند. در این جلسات مشاوران سعی می کنند زوجین را به ادامه زندگی ترغیب کنند و در صورت عدم امکان ادامه زندگی ، گواهی عدم امتناع از طلاق زوجین را صادر می کنند.
پس از صدور گواهی طلاق ، زوجین می توانند با رجوع به دفتر خدمات الکترونیکی قضایی درخواست دادخواست توافقی طلاق یک طرفه را ، ارائه دهند.
جهت ثبت درخواست به مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی و گواهی عدم انصراف از طلاق نیاز است.
پس از ارائه دادخواست ، پرونده به دادگاه صالح ارجاع می شود. دادگاه شرایط و اسناد و همچنین توافق نامه کتبی همسران را بررسی کرده و دادخواست توافق را صادر می کند. رأی دادگاه در دفاتر طلاق تا سه ماه معتبر خواهد بود.
وکیل طلاق یک طرفه چه کمکی میکند؟
طلاق از سوی زوج بسیار راحت می باشد چرا که قانونگذار این حق را به زوج داده است که در هر زمان همسر خود را طلاق بدهد و فقط در مورد حقوق مالی زوجه تعیین تکلیف نماید اما طلاق به درخواست زوجه فقط با داشتن وکالت در طلاق از سوی زوج و اثبات شرایط عسر و حرج امکان پذیر می باشد در غیر این دو صورت زوجه حق طلاق ندارد و روند طلاق از سوی زوجه با مشکلات بسیاری روبرو خواهد بود .
زمانی که عدم امکان سازش صادر می شود هر یک از طرفین می توانند اعتراض خود را اعلام نمایند و پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع می شود و پس از حکم دادگاه تجدید نظر درصورت اعتراض ، دیوان عالی کشور پرونده را بررسی می کند و در نهایت حکم قطعی صادر می شود و تا سه ماه زوجین می توانند به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کرده و صیغه طلاق را جاری کنند .
همراه: 09120475112