مطابق قوانین و قواعد فقهی میزان ارث زن از شوهر به عوامل مختلف بستگی دارد.سهم زوجه از ارث شوهرش در صورتی که مرد فرزندی داشته باشد یا نداشته باشد یا مرد، تنها دارای یک زن باشد یا ازدواج زن و مرد دائمی بوده یا موقت
مطابق ماده 946 قانون مدنی در صورتی که مردی فوت کند ارث زوجه از شوهر در صورتی که فرزند داشته باشد یک هشتم است. اگر مردی چند زن داشته باشد سهمی که به زن تعلق می گیرد، باید بین آنها تقسیم شود.
مطابق ماده 946 اصلاحی مصوب 1387 قانون مدنی زوج از تمام اموال زوجه ارث می برد و زوجه در صورت فرزند دار بودن زوج یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد. در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زوجه یک چهارم از کلیه اموال میباشد.
در ازدواج موقت، که به عنوان ازدواج صیغهای در این نوع ازدواج، زن حقوق ارثی از شوهر خود را ندارد.
قواعد و مقررات ارث جزء قوانین آمره می باشد و توافق بر خلاف آن باطل است.
پس از طلاق رابطه زوجیت بین زن و مرد گسسته می شود و زن و مرد دیگر حقی بر دیگری ندارند اما در مبحث سهم الارث زن با توجه به نوع طلاق قضیه متفاوت است.چنانچه مردی همسر خود را طلاق بائن بدهد که زن پس از طلاق و در دوران عده نیز هیچ حقی بر مرد ندارد و چنانچه مرد در دوران عده زن در طلاق بائن فوت نماید، زن مستحق ارث بری از مرد نمی باشد اما درصورتیکه در طلاق رجعی، مرد در دوران عده زن فوت نماید مستند به ماده 943 قانون مدنی زن از شوهر ارث می برد.
در وهله اول به این نکته توجه نمود که زن دوم و یا حتی سوم و چهارم در عقد دائم مرد است و یا در عقد موقت، چراکه در صورتیکه در عقد دائم مردی باشد همچون زن دائمی اول مستحق ارث زن از شوهر می گردد و در این میان تفاوتی ندارد که زن چندم باشد چراکه قانون گذار به صورت کلی در قانون مدنی سهم الارث زن از شوهر را یک هشتم در صورتی که زن دارای فرزند باشد و یک چهارم در صورت عدم وجود فرزند قرار داده است.
✅تسهیل روند انحصار وراثت
✅حل و فصل دعاوی مربوط به مسائل ارثیه
✅جلوگیری از تضییع حقوق ورثه و همچنین ممانعت از رسیدن ضرر و زیان به او
✅پیگیری امور انحصار وراثت و انجام مراحل لازم جهت صدور گواهی انحصار وراثت
در صورتی که تنها زن وارث متوفی است این امکان وجود دارد.
اما درصورت وجود دیگر وراث بدون اجاز از سایر وارثین نمی توانید در ملک موروثی سکونت کنید.
اگر مرد در خصوص اموال خود وصیت خاصی را تنظیم کند وراث و قانون موظف است تا به آن عمل کند مگر اینکه وصیت مورد نظر از میزان یک سوم از اموال متوفق تجاوز کند. اگر مرد وصیتی نموده باشد که انجام آن باعث می شود تا به حقوق زن و حتی سایر وراث لطمه جدی وارد گردد و نتوان با باقی مانده اموال نسبت به پرداخت طلب بستانکاران و افراد ذی حق مانند زوجه عمل کرد، دادگاه موظف است نسبت به این مورد تصمیم مقتضی را صادر نماید طوری که به حقوق افراد لطمه جدی وارد نشود.
تلفن: 32400680