در این محتوا مطالبی را مطالعه میکنید که با سایر مطالب وبسایت تفاوت دارد و پاسخ بسیاری از سوال های ما مربوط به تاریخچه مهریه در ایران باستان است
در این محتوا در مورد تاریخچه مهریه در ایران باستان مطالبی را ارائه میکنیم که پاسخ بسیاری از سوالات شما است
با نگاهی به ادوار ما قبل از تاریخ با دو دوره متضاد از همدیگر رو به رو می شویم که یکی را به نام دوره «مادر شاهی و دیگری را دوره «پدر شاهی» می نامند. در دوره مادرشاهی که بخشی از زندگی ما قبل از تاریخ بشر است، انسان به حال توحش می زیسته و زندگی شکل قبیله ای داشته و به عللی نامعلوم، ازدواج با هم خون جایز شمرده نمی شده است.
در نتیجه، جوانان خواستار ازدواج، به ناچار از قبیله دیگری برای خود، همسر و معشوقه انتخاب نموده و برای انتخاب همسر به میان قبایل دیگر می رفتند.
در آن دوره، مرد به نقش خود در تولید فرزند واقف نبود، فرزندان را به عنوان فرزند همسر خود شناخته، نه به عنوان فرزند خود. در این دوره نسب از طریق مادران شناخته می شد، نه پدران. دورة مادر شاهی چندان نتوانست ادامه حیات پیدا کند؛ زیرا دیری نپاید که مرد به نقش خویش در تولید فرزند آگاه شد و خود را صاحب اصلی فرزند شناخت.
از این وقت، زن را تابع خود ساخت و ریاست خانواده را بر عهده گرفت و این دوره بر خلاف دوره مادر شاهی به دوره پدرشاهی تغییر نام یافت.
در زمان پیش از اسلام و در دوره جاهلیت، شاهد نوعی فروش دختر به عنوان یک کالا هستیم.
زوج در مصر باستان مبلغی را به عنوان خسارت از این جهت که با ازدواج، یکی از اعضای خانواده فردی را از او می گرفت به پدر دختر میداد. در واقع پرداخت مهر بابت تسکین و کاهش دادن رنج ناشی از جدایی دختر از پدرش صورت می گرفت.
در بابل، مهر به عنوان وجه المعامله و در واقع بهای زن بود که به پدر او داده می شد، هر چند به مرور زمان خرید آن به منظور ازدواج یا جایگزینی هدیه ای برای پدر زن حالت نمادین یافته بود.
در یونان باستان نیز مهریه یکی از سنن رایج در پیمان زناشویی بوده و پدر دختر بدون دریافت مبلغی پول یا هدیه از طرف داماد با انتقال حقوق خود نسبت به دختر با ازدواج آنها موافقت نمی کرد.
در حقوق رومی، مردم ملزم به پرداخت مبلغی با معیار سکه مسی به اولیای زن بوده که در ادوار بعد، این مبلغ به زن تعلق یافت.
در ایران باستان نیز پدر دختر با شوهر دادن او، کلیه حقوقی را که بر دختر و وظایفی را که در مقابل او داشته به شوهر وی انتقال می داد و در برابر این انتقال، مهر دریافت می داشت، اعم از پول یا مال غیرنقدی، جوامع قبیله ای و بادیه نشین حجاز نیز از همین سنت پیروی می کردند و مبلغ پرداختی از سوی مرد به هر عنوانی که داده می شد به پدر دختر اختصاص داشت. در آیین یهود نیز به شهادت تورات و تلمون، سنت مهر رایج بوده و در این دوره از زندگی یهودیان نیز همانند پیشینیان، وجود مهریه از ارکان عقد به شمار می رود، لكن كاتوليکها فاقد مهریه بوده و پروتستانها هم تعیین مهریه را الزامی نمی دانند و زوجین برای داشتن یا نداشتن آن مخیر هستند. بدین ترتیب، پیدایش مهریه با مالكيت خصوصی و افول دوران مادر سالاری آغاز گردید.
۱۱۶ مهر در ایران باستان از نوشته های زرتشتی چنین برمی آید، هنگامی که مرد می خواست با دختری ازدواج کند، مکلف بود علاوه بر دختر، مالی نیز به پدر وی تسلیم کند. در حقوق زرتشت زن می توانست مهری را که شوهر به او داده یا تعهد به تسلیم آن کرده است، به او ببخشد؛ اما در صورتی که زن مهر خود را بگیرد و بعد از عیبی، از قبیل نازا بودن در او ملاحظه شود، حق زن نسبت به مهر ساقط و شوهر مجاز در استرداد آن بود.
کلمات کلیدی : تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ،وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج ، تاریخچه مهریه در ایران و باستان ، وکیل در کرج ، موسسه حقوقی دیاکو ، وکیل خانواده در کرج
شماره تماس:
026-32207510
09120475112