• attorney-estate.jpg
  • criminal-lawyer.jpg
  • family-lawyer-karaj.jpg
  • financial-lawyer.jpg

وبلاگ دفتر وکیل در کرج

کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری، صلاحیت ها و اختیارات

کمیسیون ماده 100 چیست؟

قوانین ساخت و ساز در همه کشورهای دنیا گسترده شده، به طوری که همه جوامع برای امور  ساختمانی خود ضوابط خاصی را مقرر کرده اند. مالکین اراضی قبل از شروع عملیات ساخت و ساز می بایست به قوانین لازم را رعایت و بستر مناسب را فراهم کنند.یکی از معمول ترین مواد مرتبط با سختمان سازی در ایران ماده 100 قانون شهرداری هاست.ماده 100 قانون شهرداری دارای 11 تبصره است که هریک به دلیل اهمیت بالا در کمیسیون ماده 100 مورد بررسی قرار می گیرند.

در خصوص اراضی که در حوزه شهری یا حومه آن واقع شده است، ابتدا باید از شهرداری منطقه پروانه یا در واقع مجوز ساخت اخذ کنند. شهرداری این توانایی را دارد در صورتی که پروژه دارای پروانه نباشد از ادامه آن جلوگیری کند. ماده 100 قانون شهرداری همچنین صلاحیت ها، اختیارات و دیگر موارد قابل رسیدگی در این کمیسیون را نیز شرح داده است.

تبصره 1 ماده 100 قانون شهرداری مقرر می دارد که بناهایی که بدون مجوز اقدام به شروع ساخت و ساز کرده اند یا بناهایی که در ساخت خود اصول فنی و ایمنی را رعایت نکرده اند و شهرداری تشخیص داده که باید تخریب شوند، موضوع می بایست در کمیسیون ماده 100 شهرداری ها و با حضور نماینده وزارت کشور مطرح شود.

کمیسیون ماده 100 بعد از بررسی پرونده به مدت 10 روز به مالک مهلت می دهد که توضیحات خود را به صورت کتبی ارائه دهد. پس از اتمام این مهلت اعضای کمیسیون ماده 100 در حضور نماینده شهرداری جلسات رسیدگی را آغاز می کنند. توجه شود که نماینده شهرداری حق رأی نداشته و فقط برای ارائه توضیحات حضور دارد. کمیسیون می بایست در مدت یک ماه تصمیم لازم را اتخاذ کند. چنانچه شهرداری به علت فقدان پروانه یا عدم رعایت مفاد پروانه از ادامه ساخت و ساز ممانعت به عمل آورد، موظف است ظرف مدت یک هفته از تاریخ توقف ساخت و ساز موضوع را در کمیسیون مطرح کند  در غیر این صورت مالک یا ذی نفعان می توانند تقاضا کنند که موضوع در کمیسیون ماده 100 شهرداری مورد بررسی قرار گیرد.

اگر موضوع در صلاحیت و اختیارات این کمیسیون باشد و تصمیم به تخریب تمام یا قسمتی از سازه گرفته شده باشد، برای این امر مهلتی تا حداکثر دو ماهه تعیین می شود. مراتب این تصمیم به مالک ابلاغ و حوه اجرای آن مقرر می شود. مالک پس از آگاهی از این تصمیم می بایست عملیات تخریب را آغاز کند، در غیر این صورت شهرداری خود عملیات تخریب را انجام داده و هزینه را از مالک دریافت میکند.

همچنین مالک می تواند در دیوان عدالت اداری اعتراض خود نسبت به رأی کمیسیون را مطرح کند. البته اعتراض در دیوان عدالت اداری نیاز به یاری وکیل متخصص دیوان عدالت اداری و یا وکیل کمیسیون ماده 100 دارد.

یکی دیگر از مواردی که در صلاحیت و اختیار کمیسیون ماده 100 است اتخاذ تصمیم مبنی بر تخریب اضافه بنا یا دریافت جریمه از مالک است. مواقعی که شهرداری تشخیص دهد که ملک دارای اضافه بناست، پرونده را برای برسسی بیشتر در اختیار کمیسیون ماده 100 قرار می دهد. ای کمیسیون با بررسی موقعیت مکانی و نوع مصالح مصرفی در بنا جریمه برای اضافه آن جریمه معین می شود. حال اگر مالک از پرداخت جریمه امتناع کند، کمسیون ماده 100 به تخریب بنا رای می دهد. اگا اصول فنی و ایمنی و همچنین شهرسازی رعایت شده باشد ولی فاقد پروانه باشد این کمیسیون جریمه سبکی برای بنا در نظر می گیرد.

 

کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری
کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری

اختیارات و صلاحیت های کمیسیون ماده 100 شهرداری

1.عدم احداث پارکینگ یا احداث پارکینگ غیر قابل استفاده و غیر قابل اصلاح

2.تجاوز بنا به معابر شهری

3.تاییدیه مهندس ناظر مبنی بر انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه ساخت، نقشه ها و محاسبات فنی

به طور کلی می توان گفت که در کمیسیون ماده 100 تنها جریمه نقدی یا حکم تخریب مجاز است. البته باید توجه کرد آرائی که در کمیسیون ماده 100 صادر می شوند قطعی نبوده و مالکین می توانند با اعطای وکالت به وکیل ماده 100 شهرداری از حقوق خود دفاع کنند. رأی بدوی کمیسیون ماده 100 در کمیسیون تجدید نظر قابل اعتراض است. شهرداری یا مالک می توانند اعتراض خود را نسبت به رای در کمیسیون تجدید نظر مطرح کنند. رأی صادره در کمیسیون تجدید نظر قطعی و غیر قابل تجدید نظر است. اما قانون برای اجرای هر چه دقیق تر عدالت رأی کمیسیون تجدید نظر را در دیوان عدالت اداری قابل تجدید نظر و اعتراض دانسته است. تنها در مواردی که رأی صادره در کمیسیون بر خلاف قوانین و روال صادر شده باشد، در دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است.

برای کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره تخصصی در خصوص آراء کمیسیون ماده 100 شهرداری می توانید با موسسه حقوقی دیاکو در تماس باشید.

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان -
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

دسترسی سریع

درخواست مشاوره با وکیل در کرج

همکاری و استخدام وکیل در کرج

مقالات حقوقی

 

درخواست مشاوره : 02632400680